Frisbeegolf

Mitä on Frisbeegolf?

 

Frisbeegolf on nimensä mukaisesti golfia frisbeellä. Lajin perusperiaate on sama kuin perinteisessä golfissa. Frisbeegolfradan suorittamiseen käytetään mailan ja pallon sijaan erilaisia Frisbee- eli liitokiekkoja ja reiän sijaan kohteena on metallinen maalikori. Frisbeegolfista on kehittynyt lyhyessä ajassa koko perheen harrastus ja suosittu kesäpäivien ajanviete.

 

Säännöt

 

1. Pelin tarkoituksena on saada Frisbee mahdollisimman pienellä heittomäärällä aloituspaikasta maalikoriin.

2. Avausheiton jälkeen kauimpana korista oleva pelaaja jatkaa ensimäisenä. Seuraava heitto suoritetaan siitä paikasta, mihin edellinen heitto pysähtyi. Pelaaja heittää niin monta kertaa, kunnes Frisbee on maalikorissa.

3. Frisbeen irrottua kädestä, heiton saa astua yli 10 metriä tai lähempää suoritettu heitto on putti. Sitä ei saa astua yli.

4. Väylä on pelattu loppuun, kun Frisbee on maalikorissa.

5. Voittaja on pelaaja, joka suorittaa radan pienimmällä määrällä heittoja.

6. Frisbeegolf on Spirit-laji - tärkeintä on pitää hauskaa!

 

Etiketti

 

1. Olet vastuussa heittämästäsi kiekosta.

2. Varmista, ettei edessä ole ihmisiä kun heität. Älä siis heitä, mikäli väylällä tai sen läheisyydessä on ihmisiä. Anna edeltävälle ryhmälle pelirauha.

3. Ota huomioon muut alueella liikkujat. He eivät välttämättä tiedä olevansa väylällä. Tarvittaessa voit kohteliaasti pyytää heitä väistämään, mutta muista että heillä on yhtäläinen oikeus liikkua alueella.

4. Myös pelikavereille ja läheisillä väylillä pelaaville on suotava pelirauha. Vältä turhaa melua ja liikehdintää toisen keskittyessä heittoon.

5. Jätä rata hyvään kuntoon myös seuraaville. Sen minkä kannat mukanasi luontoon, jaksat myös tuoda takaisin - ethän jätä roskia maastoon.

6. Radoilla on tarkoituksella esteitä. Jätä niin kasvit kuin ihmisen tekemät esteet rauhaan.

7. Mikäli takaa tulee huomattavasti nopeammin pelaava ryhmä, heidät on kohteliasta päästää ohitse. Jos taas itse olet ripeämmin pelaavassa ryhmässä, voit ystävällisesti kysyä jos voisitte mennä hitaamman ryhmän ohitse.

8. Palauta radoilta löytämäsi kiekot löytölaatikkoon tai omistajilleen.

 

 

Lähde: frisbeegolfradat.fi